Keturračių karavanas praūžė per Kalėdų laukiantį Kauną

Šeštadienį keturračių mėgėjų klubas „Kauno Jawos“ septintą kartą susirinko į tradicinį kalėdinį karavaną. Per Kauną griaudžiančia kolona pravažiavo šešiasdešimt Kalėdų senelių, vairuojančių keturračius ar dviračius motociklus. Po vieną ir didesniais ekipažais, lydimi savo padėjėjų snieguolių ir nykštukų, jie sveikino Kauno gyventojus ir svečius.

Vidudienį karavanas pasiekė miesto centrą ir sustojo prie spalvingosios eglutės Rotušės aikštėje. Ten dalijo šventinius linkėjimus, saldainius, o pačius drąsiausius vėžino aplink eglę netradicine transporto priemone, puikiai tinkančia žiemai be sniego.

Kasmet klubas „Kauno Jawos“ Kalėdų proga nudžiugina tuos, kuriems labiausiai reikia pagalbos: gausias šeimas, dienos centrus lankančius vaikus iš socialiai pažeidžiamų šeimų. Pasak vienos iš iniciatyvos organizatorių, motociklų sporto entuziastės Giedrės Janušauskės, šis kalėdinis pasivažinėjimas ne tik proga susiburti žiemos sezonu rečiau susitinkantiems motociklininkams, bet ir daug džiaugsmo dovanojanti šventė tiems, kurie išdrįsta kartu su Kalėdų seneliu sėstis ant keturračio.

Šiais metais išskirtinio dėmesio ir kalėdinės staigmenos sulaukė asociacija „Sraunija“, vienijanti sergančiuosius genetinėmis nervų ir raumenų ligomis. Šios šeimos, auginančios retomis ligomis sergančius vaikus, jau praėjusiais metais turėjo progą susipažinti su keturračių entuziastais ir šiemetinio susitikimo laukė su dar didesniu nekantrumu. O motociklų entuziastų klubas nusprendė prisidėti prie pacientams reikalingos įrangos įsigijimo ir surinko 1600 eurų paramą.

Kalėdinio karavano organizatorius Giedrius Rajunčius, įteikdamas dovaną asociacijai „Sraunija“, pažadėjo vaikams parengti staigmeną ir šiltuoju metų laiku, nes juk tuomet Kalėdų seneliai ilsisi, o jų keturračiai leidžiasi į kitokius nuotykius.

Šaltinis: 15min.lt